Maďarský týden: Segedínský guláš

Vaření a recepty 7. června 2013

Co by to bylo za soupis maďarských receptů, kdybychom nezařadili tuhle klasiku. Dobrou chuť!

Potřebujete:

750 g vepřového masa

2 lžíce sádla

1 cibuli

sůl

kmín

lžičku sladké papriky

450 g kysaného zelí

3 lžíce hladké mouky

vývar

Postup:

  1. Cibuli pokrájejte drobně na kostičky, zpěňte na sádle a přidejte omyté a na kostičky nakrájené vepřové maso. Osolte ho a nechte podusit bez podlití. Pak přidejte kmín a papriku, maso podlijte vývarem a duste doměkka.

  2. Jakmile je maso téměř měkké, přidejte pokrájené a vymačkané zelí a dále duste. Mezitím připravte na pánvi ze zbylého sádla a mouky hladkou jíšku, horkou ji přidejte k masu a ještě asi 10 minut povařte. 

Tip: Nakonec můžete přilít kysanou smetanu a ozdobit čerstvou majoránkou.