Maďarský týden: Vepřový perkelt

Vaření a recepty 9. června 2013

Maďarský týden uzavíráme vepřovým perkeltem. Doufáme, že vám chutnalo a že už se těšíte na příští týden na další sérii receptů.

Potřebujete:

500 g libového vepřového masa

2 lžíce sádla

3 cibule

1 lžičku mleté sladké nebo pálivé papriky

2 barevné papriky

4 rajčata

150 g zakysané smetany

2 lžičky hladké mouky

sůl

pepř

citron

Postup:

  1. Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte s hladkou moukou. V kastrole rozehřejte sádlo, zpěňte na něm dvě drobně nakrájené cibule, přidejte maso, opečte, odstavte ho z ohně, vmíchejte papriku, podlijte a zvolna duste doměkka.

  2. K téměř měkkému masu přidejte na nudličky nakrájené papriky, cibuli, spařená oloupaná rajčata a dovařte. Do hotového paprikáše vmíchejte zakysanou smetanu, podle chuti sůl, pepř, pár kapek citronové šťávy a již jen krátce prohřejte. Podávejte s pečivem, vařenými bramborami nebo těstovinami.