Ovocný týden: Kakaové flameri

Vaření a recepty 11. července 2013

Jestli vám název trošku připomíná vášnivý tanec flamenco, nedivte se. Úplný tanec chutí vyvolají tyhle malé pudinky ve vašich ústech.

Potřebujete:

600 ml mléka

špetku soli

špetku skořice

špetku chilli nebo hřebíčku (záleží na chuti)

30–40 g kvalitního kakaa

70 g dětské krupičky

40 g cukru

25 g másla

čerstvé ovoce

rybízový nebo brusinkový kompot (nebo džem)

hoblinky čokolády

Postup:

  1. Mléko se špetkou soli, kakaem, skořicí, cukrem a dětskou krupičkou uveďte za stálého míchání do varu. Vařte zvolna několik minut do zhoustnutí a potom vmíchejte máslo.

  2. Hmotu nalijte do malých tvořítek vypláchnutých studenou vodou (misek, formiček, silikonových tvarů), nechte v chladu ztuhnout. Vyklopte z formiček, přelijte kompotem nebo rozvařeným džemem, ozdobte ovocem a hoblinkami čokolády.