Týden s masovými roládami: Vepřová roláda s kapustovými listy

Vaření a recepty 31. srpna 2013

Malé děti většinou kapustu z nějakého důvodu nemívají rády a mnozí si tento zvyk přenesou i do dospělosti. Tady vám ale bude kapusta zaručeně chutnat.

Potřebujete:

600 g vepřové kýty na roládu

150 g libového uzeného masa

1 ostrou paprikovou klobásu

50 g slaniny

1 malé vejce

100 g kapustových listů

2 stroužky česneku

sůl

pepř

Postup:

  1. Kapustové listy vložte do vroucí vody, půl minuty povařte, vychlaďte a nechte dobře odkapat. Uzené maso umelte, přidejte k němu na kostičky nakrájenou klobásu, drobně nakrájenou slaninu, 1 drobně nasekaný kapustový list, vmíchejte vejce, podle chuti osolte a opepřete.

  2. Maso upravte na plát, naklepejte, osolte, opepřete a potřete utřeným česnekem. Rozložte na něj kapustové listy, potřete je náplní, srolujte do rolády a ovažte silnější nití. Roládu opečte na olejem potřené pánvi ze všech stran, přendejte ji do pekáčku, trošku podlijte a zvolna upečte doměkka. Během pečení podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou. Podávejte s vařenými bramborami a podušenou kapustou.