Týden s vínem: Hruška marinovaná v červeném víně na omáčce San Remo

Vaření a recepty 26. září 2013

Právě přišel podzim, čas nevlídného počasí a zkracujících se večerů. Zpříjemněte si je touhle "šmrncovní" hruštičkou.

Potřebujete:

300 ml červeného vína

150 g cukru krupice

1 celou skořici

3 hřebíčky

8 půlek kompotovaných hrušek

Na omáčku:

4 žloutky

100 g moučkového cukru

100 ml šlehačky ke šlehání

30 cl sektu Rosé

Postup:

  1. Víno, cukr, skořici a hřebíček přiveďte k varu, vložte půlky hrušek, nechte přejít varem a odstavte na 2–3 hodiny v pokojové teplotě.

  2. Připravte si omáčku San Remo. Cukr a žloutky našlehejte ve vodní lázni do husté pěny, poté sejměte z lázně a šlehejte do studena. Přilijte sekt a zlehka promíchejte s našlehanou šlehačkou. Omáčkou přelijte nakrájené hrušky.