Naučte děti vařit!

Vaření a recepty 10. března 2015

Známá pražská (a bratislavská) škola vaření Chefparade pořádá kromě akcí pro dospěláky, také zábavné kurzy vaření pro děti. Spojte příjemné s užitečným a vydejte se strávit sobotní dopoledne do kuchyňského studia.

Neměli jste dosud odvahu pustit se do přípravy sushi? Po absolvování kurzu v Chefparade vás „strčí do kapsy“ i malé dítě. Kurz přípravy sushi je totiž určen pro děti už od 4 let! A to byste se divili, jak jim to jde. Děti se během tříhodinového kurzu naučí připravit několik druhů sushi - třeba s uzeným lososem nebo krásné duhové sushi a spoustu dalších variant. Nejbližší kurz se koná 21. března a můžete na něm samozřejmě být přítomni také (a něčemu užitečnému se rovněž přiučit). Více informací získáte zde.


Pro větší děti (od 11 let) je určen kurz, který proběhne již 14. března. Tam své potomky určitě přihlaste, protože je pak můžete pověřit víkendovým vařením. Naučí se zde připravovat např. barevný masový špíz, bramborovou kaši se smetanou, cibulí nebo česnekem a opečenou slaninou, tatarák z uzeného lososa a jako sladkou tečku labužnické crème brûlée. To už za - ostatně nepříliš velkou - investici (cena kurzu je 790 Kč) stojí, ne? Přihlášky a bližší info zde.

Kurzy vaření s dětmi trvají přibližně 3 hodiny v závislosti od šikovnosti a počtu dětí. Navíc si každé odnese domů dárek - dětskou stolní hru Roklinka.

Tedy směle do kuchyně!