Plněná bůčková roláda

Vaření a recepty 24. listopadu 2019

Že jste ještě o bůčkové roládě neslyšeli? No a co, copak může být něco z bůčku špatného? :-)

Potřebujete:

1,5 kg vepřového bůčku bez kosti

1 pórek

1 uvařenou mrkev

3–4 sterilované okurky

2 lžíce plnotučné hořčice

snítku šalvěje

kmín

sůl

nasekanou petrželku

Postup:

  1. Bůček zbavte vrstvy sádla, a to si uschovejte. Maso podélně rozřízněte, ale nedokrojte, a naklepejte z obou stran. Pak ho osolte a z jedné strany potřete hořčicí. Do středu narovnejte omytý, podélně nakrájený pórek, uvařenou mrkev a sterilované okurky. Maso i s náplní stočte a pevně převažte kuchyňskou nití.

  2. Roládu dejte do pekáče a kolem rozprostřete okrájené sádlo. Osolte, okmínujte a poklaďte snítkami šalvěje. Vše podlijte, zakryjte alobalem a pečte asi 30 minut. Pak maso odkryjte a dopečte dozlatova. Posypejte zelenou petrželkou a vypečenými škvarky.