Potřebujete:
1 balíček listového těsta
400 g čerstvých hub s menšími pevnými kloboučky
4 vejce
150 g anglické slaniny
150 g listového špenátu
5 dl mléka
2 střední cibule
2 žemle
strouhanku
olej
kmín
sůl
hladkou mouku
vejce
Postup:
Cibuli a slaninu nakrájené na kostičky opečte na oleji. Přidejte nakrájené houby, osolte, okmínujte, poduste asi 15 minut a odstavte. Nakrájené žemle zalijte mlékem a nechte odstát. Pak je vymačkejte, přidejte k houbám spolu s rozšlehanými vejci, zahustěte strouhankou.
Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát, potřete ho houbovou směsí a poklaďte překrájenými a spařenými listy špenátu. Vše sviňte a na obou koncích k sobě okraje těsta dobře přitiskněte. Závin opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem, pokmínujte, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte do světle hněda. Hotový závin nakrájejte a podávejte teplý nebo studený.