Sushi z lososa: Ideální způsob, jak začít s japonskou kuchyní

Vaření a recepty 7. října 2017

Jestli se necítíte na "divočiny" z nejrůznějších syrových ryb, vsaďte na lososa. Ten do našich krajin historicky patří a jako začátek je to určitě dobrá volba, jak sushi přivyknout.

Potřebujete:

150 g sushi rýže

250 g uzeného plátkového lososa

šťávu z 1/2 citronu

2 mladé cibulky s natí

sůl

pepř

na ozdobu citron a nať cibulky

Postup:

  1. Rýži poduste doměkka. Do zchladlé rýže vmíchejte drobně nasekanou cibulku i s natí, citronovou šťávu, lžíci drobně nakrájeného uzeného lososa, osolte a opepřete.

  2. Na plát alobalu nebo fólie rozložte plátky lososa, pokryjte je do dvou třetin rýží, pomocí fólie stočte a nakrájejte na asi 2–3 cm silné plátky. Ozdobte kouskem citronu a nudličkami cibulové natě.