Svatomartinské menu: Salát z mladého zelí s jablkem a pomerančem

Vaření a recepty 9. listopadu 2013

Abychom vám nedoporučovali v rámci svatomartinského hodování samé kalorické bomby, máme tu pro vás i jeden tip na zdravý salát. Jak jinak než se zelím!

Potřebujete:

1/2 hlávky mladého bílého zelí

1 jablko

1 pomeranč

citronovou šťávu

kousek zelené a červené papriky

1/2 sklenice lehké majonézy

1 malý kelímek bílého jogurtu

1 lžičku cukru

sůl

bílý pepř

Postup:

  1. Zelí nakrájejte na tenké nudličky, osolte, posypejte cukrem a rukama dobře promačkejte, až pustí šťávu. Jablko nakrájejte na nudličky a pokapejte citronovou šťávou. Pomeranč oloupejte, rozdělte na dílky a ty ještě rozkrájejte na proužky. Papriky nakrájejte na malé proužky a vše smíchejte se zelím.

  2. Jogurt rozšlehejte s majonézou, opepřete a zlehka vmíchejte do zeleniny. Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.