Zabijačkový týden: Zabijačkový guláš

Vaření a recepty 26. listopadu 2013

Zabijačka zní asi líp než domácí porážka. A přes veškeré protesty sdružení na ochranu zvířat si ji, zejména na vesnici, užívají všichni napříč generacemi. Neříkejte, že byste si nedali zabijačkový guláš.

Potřebujete:

1 kg vepřové krkovice bez kosti

500 g vnitřností – játra, srdce, jazyk, slezina, ledvina

300 g cibule

100 ml sádla

sůl

sladkou papriku

4 stroužky česneku

lžičku kmínu

3 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Na sádle osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte maso a vnitřnosti nakrájené na kostky. Zaprašte paprikou, podlijte vodou a za stálého míchání duste. Potom maso osolte a přidejte rozmačkaný česnek.

  2. Vše zaprašte moukou a duste dále doměkka tak dlouho, až se tuk začne oddělovat od šťávy. Podávejte s čerstvým chlebem.