Tak trochu netradiční cukroví: Barevné kokosové řezy

Vaření a recepty 16. prosince 2017

Kokosové řezy v trojbarevném provedení, to si určitě pamatujete dobře z poutí. Ale kdo kdy řekl, že se nedají udělat i o Vánocích?

Potřebujete:

250 g jemně mletého kokosu

1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka

asi 180 g moučkového cukru (podle potřeby)

2 lžíce kokosového likéru Malibu

2 lžíce kakaa

červené potravinářské barvivo

moučkový cukr na posypání válu

strouhaný kokos na posypání

Postup:

  1. Malou část slazeného kondenzovaného mléka si ponechte stranou na slepení a potření řezů. Zbylou větší část dobře promíchejte s jemně mletým kokosem. Do směsi vmíchejte kokosový likér a postupně přidávejte moučkový cukr, aby vznikla tuhá hmota. Rozdělte ji na tři části, jednu dobře propracujte s kakaem na tmavou hmotu, druhou obarvěte špetkou červené potravinářské barvy a třetí ponechte bílou.

  2. Všechny tři hmoty rozválejte (každou zvlášť) na pocukrovaném válu na tenké pláty, ty potřete zbylým kondenzovaným mlékem a slepte je k sobě. Takto slepený řez rozkrojte na dvě poloviny, jednu polovinu potřete mlékem, druhou na ni položte a zlehka přimáčkněte.

  3. Boky barevného řezu zarovnejte ostrým nožem, povrch potřete zbylým kondenzovaným mlékem a posypejte kokosem. Jakmile řezy ztuhnou, nakrájejte je na úhledné hranolky, kostičky nebo jiné tvary.