Týden s cukrovím: Želé hvězdičky

Vaření a recepty 8. prosince 2013

Za málo peněz (a práce) hodně muziky, to je přesně tenhle případ!

Potřebujete:

200 g krystalového cukru

35 g želatiny

120 ml vody

1 lžíci citronové šťávy

2 lžíce rybízového nebo višňového sirupu

krystalový cukr na posypání

Postup:

  1. Želatinu namočte do studené vody, aby nabobtnala. Cukr se 120 ml vody svařte na sirup a přidejte vyždímanou želatinu, citronovou a ovocnou šťávu. Přiveďte k varu a vařte podle návodu na sáčku od želatiny.

  2. Hmotu nalijte na tác s vyšším okrajem a nechte ztuhnout. Potom vykrajujte hvězdičky (vykrajovátko namáčejte ve vodě), opatrně je přendejte na mísu nebo do krabice a povrch posypejte krystalovým cukrem.