Týden jídel slavných: Pečenáče z kapra podle Vladimíra Ráže

Vaření a recepty 18. ledna 2014

Filmový milovník a král Miroslav z pohádky Pyšná princezna Vladimír Ráž se vaření nevyhýbal, ba naopak. Důkazem toho je například tento recept.

obličeje

Potřebujete:

1 kg kapra

hladkou mouku, vejce a strouhanku na klasický trojobal

sůl

olej

Na nálev:

2 dkg cukru

11 dkg soli

1 litr octa

3 litry vody

cibuli

mrkev

6 hřebíčků a 6 nových koření

3 bobkové listy

1 lžíci hořčičného semínka

Postup:

  1. Nejprve svaříme ze všech ingrediencí nálev jako na okurky. Mezitím na oleji usmažíme osolené a obalené porce kapra.

  2. Do větších sklenic naskládáme kapra a zalijeme nálevem.

  3. Zavíčkujeme a uložíme do chladu. Konzumujeme po 3 až 5 dnech.