Těstovinový týden: Bucatini all´amatriciana

Vaření a recepty 24. ledna 2014

Kdepak že těstoviny jsou vždycky stoprocentně dietní záležitost. Třeba tento recept s uzeným masem je důkazem o opaku.

Potřebujete:

150 g uzeného boku

3 cibule

2 plechovky loupaných rajčat

olivový olej

500 g těstovin

strouhaný ovčí sýr pecorino

1 pálivou papričku

špetku cukru

sůl

Postup:

  1. Z uzeného boku odkrojte kůži a chrupavku, maso nakrájejte na 1 cm široké proužky a osmahněte na 2 lžících olivového oleje, aby se část tuku vysmahla.

  2. Do pánve se špekem přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a smažte dosklovata na nízkém plamenu. Ochuťte ji pálivou papričkou a osolte. Pak přidejte 2 plechovky loupaných rajčat, a ty v pánvi částečně rozmačkejte vidličkou.

  3. Do vařící osolené vody vložte těstoviny, občas zamíchejte a vařte „all dente“ zhruba 5–6 minut. Scezené těstoviny vhoďte do pánve s omáčkou, promíchejte a posypejte strouhaným parmazánem.