Týden s pašíkem: Dvojité vepřové medailonky s pečenou řepou

Vaření a recepty 7. února 2014

Tento oběd můžeme s klidem doporučit jako hlavní chod pro vaši váženou návštěvu. Je totiž naprosto dokonalý!

Potřebujete:

600 g vepřové panenky

8 plátků anglické slaniny

2 lžičky pikantní hořčice

2 lžičky kečupu

pár kapek tabasca

sůl

pepř

2 lžičky strouhanky

lžičku oregana

olej na pečení

citronovou šťávu z 1/2 citronu

1 menší bulvu řepy

1 lžíci olivového oleje

1 lžíci balsamikového octa

pepř

větvičku rozmarýnu

paličku česneku

Postup:

  1. Omytou neoloupanou řepu osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a balsamikovým octem. Pro vůni přidejte rozmarýnovou větvičku a pro chuť neoloupanou rozkrojenou paličku česneku. Pak řepu obalte alobalem a pečte v troubě zhruba hodinu při teplotě 200 °C.

  2. Omytou a osušenou panenku nakrájejte na 8 stejně silných plátků a hřbetem ruky malinko poklepejte. Hořčici, kečup, sůl, pepř, promnuté oregano, tabasco a strouhanku umíchejte na kaši a tou polovinu plátků potřete. Druhým plátkem masa potřené plátky masa přiklopte a přitiskněte.

  3. Každý medailonek pak obalte dvěma plátky slaniny a upevněte pomocí párátka. Medailonky pečte na rozehřátém oleji po obou stranách za občasného přelití výpekem. Výpek během pečení zjemněte citronovou šťávou