Týden s pašíkem: Řízek plný dobrot

Vaření a recepty 9. února 2014

Máte pocit, že je řízek klasika, kterou snad ani není třeba jakkoliv modifikovat? To byste se divili. Zkuste si ho udělat jednou jinak!

Potřebujete:

4 vepřové řízky

2 stroužky česneku

mletý pepř

sůl

4 plátky šunky nebo šunkového salámu

4 plátky tvrdého sýra

kousek pórku

čerstvou nebo sterilovanou kapii

tuk na smažení

Na obalení:

škrobovou moučku

1 vejce

mléko a strouhanku

Postup:

  1. Řízky naklepejte, potřete prolisovaným česnekem, opepřete, osolte a poklaďte plátkem šunky, sýra, kolečky pórku a nudličkami kapie.

  2. Naplněné řízky přeložte, spíchněte párátkem a obalte ve škrobové moučce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Vložte je do rozpáleného tuku a zvolna smažte dozlatova. Řízky obložte zeleninou a podávejte s bramborovou kaší nebo s opečenými brambory.