Uzené steaky s vejci

Vaření a recepty 11. května 2019

Vyzkoušejte pikantní slavnostní kuchyni.

Potřebujete:

800 g uzené kýty

šťávu z 1/2 pomeranče

2 lžíce medu

1/2 lžičky vloček pálivé papriky

1 lžičku barevného drceného pepře

1 lžičku sušeného podrceného rozmarýnu

4 lžíce oleje

4 vejce

Postup:

  1. V misce smíchejte pomerančovou šťávu se 2 lžícemi oleje, medem a kořením. Maso zbavte tučných částí, nakrájejte na 3 cm silné plátky, omočte je z obou stran v marinádě a nechte chvíli rozležet.

  2. Rozehřátou pánev potřete olejem, vložte do ní maso, zalijte ho zbytkem nálevu a z obou stran zvolna prohřejte. Zvlášť na pánvi upečte originální volská oka a servírujte.