Potřebujete:
100 g polohrubé mouky
100 g cukru
2 vejce
1 lžíci strouhané citronové kůry
špetku soli
Náplň:
100 g tmavé čokolády
100 g bílé čokolády
60 g měkkého másla
0,5 dl whisky
0,5 dl vaječného likéru
2 lžíce silné kávy
2 lžíce silného jasmínového čaje
Postup:
Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru a citronovou kůrou do pěny. Vmíchejte střídavě mouku a sníh ušlehaný z bílků, špetky soli a zbylého cukru. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení ve vrstvě silné 2 cm a upečte dorůžova při 180 °C.
Mezitím v jedné misce smíchejte whisky, rozpuštěnou polovinu tmavé čokolády a polovinu másla. Ve druhé misce smíchejte vaječný likér, rozpuštěnou polovinu bílé čokolády a zbylé máslo.
Upečený plát nechte zchladnout a vykrojte z něj formičkou malá kolečka (celkem asi 40). Zbytek plátu rozsekejte v mixéru na moučku a do každého krému vmíchejte lžíci moučky. Čtvrtinu koleček potřete krémem s bílou, čtvrtinu krémem s tmavou čokoládou, přilepte na ně zbylá kolečka a nechte je ztuhnout v chladu.
Kolečka pak potřete po obvodu zbylou čokoládou (polovinu bílou a polovinu tmavou) a nechte ztuhnout. Povrch bílých dámiček zakápněte studeným čajem a tmavých dámiček kávou, nechte tekutinu vsáknout a vršky na závěr potáhněte rozehřátou zbylou čokoládou.