Kalamáry s mušličkami

Vaření a recepty 20. ledna 2019

Co takhle si ozvláštnit nedělní oběd něčím neobvyklým? Kalamáry by mohly být to pravé, co říkáte?

Potřebujete:

1 lžíci olivového oleje

4 kalamáry

2 lžíce hladké mouky

20 mušliček

2 stroužky česneku

petrželku

4 lžíce olivového oleje

3 lžíce bílého vína

1 sklenku horké kávy

1 cuketu

1 květák

100 g másla

Postup:

  1. Kalamáry nakrájejte na kroužky, osolte a opečte na olivovém oleji z každé strany asi 4 minuty.

  2. V hrnci uvařte 20 mušliček s česnekem, v jiném pak uvařte doměkka květák. Nechte ho okapat a do poloviny vody, ve které se vařil, dejte povařit máslo, kávu, česnek a bílé víno. Povařte asi 5 minut a zahustěte moukou.

  3. Cuketu nakrájejte na slabé proužky a povařte ve slané vodě a sceďte. Vše servírujte přelité omáčkou.