Efektní a velmi dobrá: Sýrová roláda s mrkví a pórkem

Vaření a recepty 2. srpna 2018

Tímto efektním pokrmem uchvátíte stolovníky hned dvakrát - poprvé vizuálně a hned poté chuťovým zážitkem.

Potřebujete:

200 g eidamu

60 g másla

100 g taveného sýra

100 g jemně nastrouhané mrkve

2 celé mrkve

1 lžičku citronové šťávy

2 velké pórky

pažitku

sůl

pepř

Postup:

  1. Pórky rozeberte na jednotlivé listy a krátce povařte v osolené vodě, aby změkly, a nechte je vychladnout. Povařte i celou mrkev. Utřete máslo s taveným sýrem, vmíchejte mrkev, citronovou šťávu a třetinu jemně nastrouhaného sýra, podle chuti osolte a opepřete.

  2. Připravte si plát alobalu, narovnejte na něj do obdélníku pórek, potřete ho směsí sýra a mrkve, pokryjte na tenké plátky nakrájenou mrkví, posypejte rovnoměrně zbytkem jemně nastrouhaného sýra a pomocí alobalu pevně stočte do rolády. Celou ji zabalte do alobalu a nechte v chladu dobře ztuhnout.