Týden se sv. Patrikem: Anglická svíčková s fazolkami

Vaření a recepty 15. března 2014

Už máte promyšleno, co budete dnes vařit k obědu? Co takhle zkusit tuto luxusní krmi?

Potřebujete:

1 kg zelených čerstvých či mražených fazolek (čerstvé uvaříme 3 minuty ve slané vodě)

600 g hovězí svíčkové z mladšího kusu

100 g uzené slaniny

2 lžíce oleje

sůl

čerstvě mletý pepř

slaninu na potření grilovacího roštu

Hořčicová majonéza:

200 g majonézy

2 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce bílého vína

1 lžíci jemně nakrájené šalotky

bílý pepř

Postup:

  1. Maso svažte do válečku, trochu více osolte a opepřete, potřete olejem a nechte při pokojové teplotě 10 minut odpočívat. Odleželé maso zprudka opečte na grilu potřeném slaninou ze všech stran. Maso uložte stranou od největšího žáru a pozvolna 20 minut dopékejte. Pak ho ještě jednou zprudka a krátce opečte ze všech stran.

  2. Mezitím si připravte fazolky. Slaninu nakrájenou na nudličky vložte do alumisky a rozehřejte. Přidejte fazolky, vše promíchejte, osolte a opepřete. Misku zabalte do alobalu, vložte ji na gril v místech, kde je menší žár a prohřejte 10–15 minut.

  3. Smíchejte všechny ingredience na hořčicovou majonézu. Svíčkovou nakrájejte na plátky a podávejte ji s fazolkami, pečivem a hořčicovou majonézou.