Kuřecí týden: Řízky s hořčičnou omáčkou

Vaření a recepty 29. dubna 2014

Kuřecí řízky a hořčici zná asi každý. Vyzkoušeli už jste ale někdy tyto dvě ingredience zkombinovat?

Potřebujete:

4 kuřecí řízky z prsou nebo stehen

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíci oleje

1 lžičku sušeného oregana nebo několik snítek čerstvého

100 ml zeleninového vývaru

1 lžíci dijonské hořčice

1 lžičku podrcených hořčičných semínek

1 lžičku škrobové moučky

1 lžíci citronové šťávy

1/2 lžičky cukru

Postup:

  1. Kuřecí řízky opláchněte, osušte, osolte, opepřete, potřete olejem a posypejte oreganem. Zabalte je do alobalu, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.

  2. Vývar smíchejte v malém rendlíku s hořčicí, podrcenými semínky, citronovou šťávou, škrobovou moučkou a cukrem (ten můžete i vynechat). Směs uveďte do varu a krátce povařte.

  3. Maso přelijte omáčkou. Podávejte s různou dušenou zeleninou a vařenou pohankou.