Pivní týden: Pivní sýrové fondue

Vaření a recepty 6. května 2014

Ačkoliv by si fondue spojil člověk spíše s nějakou dobrou pálenkou, zkuste ho tentokrát zpřístupnit i milovníkům piva. Budete se divit, jak vám bude chutnat!

Potřebujete:

500 g sýra chester

250 ml světlého piva

1 lžíci plnotučné nebo dijonské hořčice

pár kapek worcesterské omáčky

kapku tabaska

bílý chléb

řapíkatý celer či řezy salátové okurky k namáčení

Postup:

  1. Kotlík na fondue postavte na plotýnku a nalijte do něj pivo. Přiveďte k varu a postupně přidávejte nahrubo nastrouhaný sýr. Při důkladném míchání nechte sýr při mírné teplotě rozpustit (už nevařte) do hladké krémové omáčky.

  2. Ochuťte ji hořčicí, worcesterskou omáčkou a tabaskem a přendejte nad ohřívač soupravy pro přípravu fondue. Každý strávník si do omáčky namáčí kostky pečiva, řezy řapíkatého celeru nebo salátové okurky.