Špenátový týden: Špenátoví šnečci

Vaření a recepty 3. června 2014

Šneci jsou evergreenem každé party a setkání s přáteli. Určitě znáte jejich varianty se sýrem, šunkou či pizza kořením, vynikající jsou ovšem i se špenátem.

Potřebujete:

300 g polohrubé mouky

250 g uvařených nastrouhaných brambor

250 g podušeného osoleného špenátu ochuceného česnekem

1 vejce

2 dl mléka

30 g droždí

sůl

žloutek na potření

Postup:

  1. Droždí smíchejte ve vlažném mléce a nechte vzejít kvásek. Z brambor, mouky, vejce, vzešlého kvásku a soli vypracujte těsto, a to nechte na teplém místě vykynout.

  2. Pak ho rozválejte na pomoučeném válu na tenký plát, ten potřete vychladlým špenátem. Pevně ho srolujte a ostrým nožem nakrájejte plátky.

  3. Opatrně je přeložte na plech vyložený pečicím papírem, okraje potřete žloutkem a upečte do křupava.