Týden receptů našich čtenářů: Čertovské medailonky

Vaření a recepty 2. června 2014

Recept nám zaslala paní Jiřina Kubáčová z Mladé Boleslavi.

Potřebujete:

500 g vepřové svíčkové

1 cibuli

1 lžíci hořčice

1 lžíci ostrého kečupu

2 stroužky česneku

1 lžičku worcesterské omáčky

100 ml světlého piva

sůl

olej na opečení

feferonku na ozdobení

2 nadrobno pokrájené cibule

hořčici

kečup

prolisovaný česnek

Postup:

  1. Z worcesterské omáčky, piva a soli připravte marinádu. Z vepřové svíčkové nakrájejte medailonky a ty lehce naklepejte. Vložte je do marinády a nechte v chladnu nejméně tři hodiny proležet.

  2. Poté medailonky opečte na rozehřátém oleji, podlijte je zbylou marinádou a krátce poduste. Podávejte ozdobené feferonkou s chlebem nebo malými bramboráčky a zapíjejte pivem.