Týden receptů našich čtenářů: Králík na zelenině

Vaření a recepty 2. června 2014

Recept nám zaslala paní Miloslava Smetáková ze Zabrušan.

Potřebujete:

4 králičí stehna

0,5 l piva (může být i tmavé)

1 menší lilek

1 menší cuketu

1 mrkev

2 oddenky řapíkatého celeru

10 černých oliv bez pecek

2 stroužky česneku

1 cibuli

tymián

sůl

pepř

Postup:

  1. Králíka osušte, osolte a opepřete. Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky a přendejte do zapékací mísy s víkem s kapkou olivového oleje. Na zeleninu poklaďte králičí stehna a přidejte snítku tymiánu. Vše zalijte pivem, přiklopte a duste v troubě půl hodiny na 170 °C.

  2. Odklopte víko, stehna otočte a pečte odkryté asi půl hodiny do úplného změknutí. Přelévejte vypečenou pivní šťávou. Podávejte s bramborovými noky, rýží nebo bramborem a zapíjejte vychlazeným pivním mokem.