Týden zahradního grilování: Kebab z mletého masa

Vaření a recepty 25. června 2014

Kebab je grilovací klasika. Tentokrát jej zkuste inovovat a dochutit netradičním bílým vínem!

Potřebujete:

2 plátky toustového chleba

3 lžíce bílého vína

1 vejce

500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího masa)

1 červená cibule

1 stroužek česneku

2 hrsti petrželky

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej na potření

chléb pita

Postup:

  1. V robotu krátce promixujte toustový chleba, víno a vejce. Nechte deset minut stát a pak přidejte mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku.
  2. Mixujte, dokud nevznikne stejnorodá směs. Osolte a opepřete ji a navlhčenýma rukama utvořte 24 válečků, které se napíchnou na špejle.
  3. Maso potřete olejem a opékejte na grilu 5 minut z každé strany. Podávejte s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a oblíbenou grilovací omáčkou.