Týden zahradního grilování: Bůček s čočkou

Vaření a recepty 27. června 2014

Zkuste kaloričtější bůček odlehčit vynikající čočkou.

Potřebujete:

500 g vykostěného libového bůčku bez kůže

1 cibule

2 stroužky česneku

sůl

drcený černý pepř

1 lžička tymiánu

4 lžíce oleje

100 ml piva

250 g čočky

sůl

pepř

1 lžíce másla

2–3 lžíce octa

Postup:

  1. Bůček nakrájejte na 1 cm silné plátky a lehce je naklepejte. V misce smíchejte jemně nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, tymián a pivo. Do marinády namáčejte plátky bůčku a nechte je několik hodin v chladu rozležet.
  2. Čočku přeberte, propláchněte, namočte alespoň na půl hodiny ve studené vodě a pak ji uvařte doměkka. Přebytečnou vodu sceďte nebo rychle vyduste. Do čočky vmíchejte máslo, ocet a podle chuti sůl a pepř.
  3. Připravené marinované maso vložte na pekáček a ten vložte na roztopený gril nebo do předehřáté trouby pod gril (180 °C). Maso opečte zvolna z obou stran dozlatova. Čočku rozdělte na talíře a doplňte grilovanými plátky bůčku. Podávejte se zeleninovým salátem.