Melounový týden: Kachní stehna s melounem

Vaření a recepty 30. června 2014

Melouny jsou známé jako zdravé letní osvěžení plné vitaminů. Konzumují se zasyrova, nakrájené na plátky nebo menší kousky. Věděli jste ale, že jejich nízkou energetickou hodnotu a nulový obsah tuku můžete využít při sestavování celého menu?

Potřebujete:

2 kachní stehna

2 lžíce medu

1 lžíce sójové omáčky

oregano

20 vykrájených kuliček z bezpeckového melounu Bouquet

Postup:

  1. V nepřilnavé pánvi a bez oleje osmažte na polovičním ohni kachní stehna. Nejdříve je smažte ze strany s kůží cca 6 minut a slévejte tuk, abyste dosáhli křupavé kůže. Pak stehna otočte a smažte další cca 4 minuty z druhé strany. Přidejte med a sójovou omáčku.
  2. Z melounové dužniny vykrojte kuličky a smažte je na pánvi cca 1 minutu. Vypněte plamen, nechte vše odpočinout, aby stehna a meloun zkaramelizovaly v teple pánve. Servírujte kuličky a stehno na talíř a ozdobte je oreganem.