Týden ze zahrádky a lesa: Zvěřina s lesními plody

Vaření a recepty 7. srpna 2014

S čím jiným si dát zvěřinu než s lesními plody?

Potřebujete:

700 g vykostěného srnčího hřbetu

10 tenkých plátků slaniny

2 lžíce oleje

1 lžíce másla

3 lžíce medu

špetka chilli

300 g lesního ovoce ve směsi (maliny, borůvky, ostružiny, brusinky)

2 lžíce citronové šťávy

100 ml růžového sladšího vína

1 lžička škrobové moučky

drcený černý pepř

sůl

Postup:

  1. Odblaněné maso nakrájejte na 2 cm silné plátky. Lehce je naklepejte, osolte, opepřete, potřete olejem, pokapejte citronovou šťávou a nechte alespoň hodinu odležet. Pak boky obtočte tenkým plátkem slaniny a zajistěte párátkem. Na rozpálené pánvi vytřené olejem opečte maso z obou stran, přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut.
  2. Do pánve přidejte máslo, med, citronovou šťávu, chilli podle chuti a prohřejte. Ve víně rozmíchejte škrobovou moučku, nalijte ho do pánve, přidejte ovoce, lehce míchejte a nechte přejít varem. Medailonky rozdělte na talíře, přidejte omáčku s ovocem a jako přílohu podávejte šťouchané brambory nebo noky.