Týden s vínem: Hovězí steak s houbami a kuskusem

Vaření a recepty 12. září 2014

K hovězímu masu s houbami a česnekem s lehce pikantním nádechem se vám bude krásně hodit červené víno. Na zdraví!

Potřebujete:

320 g žampionů

350 g libového hovězího

10 lžic citronové šťávy

olej

petrželová nať

2 lžíce sójové omáčky

1 masový vývar v kostce

500 g brokolice

1 feferonka

3 stroužky česneku

150 g kuskusu

sůl

mletý pepř

Postup:

  1. Žampiony omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Hovězí steaky mírně naklepejte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. V pekáčku opečte maso z obou stran na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndejte a uchovejte v teple.
  2. Na zbylém oleji orestujte houby, vložte k nim opečené maso a vše ochuťte sójovou omáčkou, podlijte vývarem a dejte péct do trouby. Feferonku zbavte semínek a nakrájejte ji na proužky, česnek na plátky a obojí přidejte k masu.
  3. Omytou brokolici rozdělte na růžičky, povařte v mírně osolené vodě, sceďte a nechte okapat. Kuskus zalijte vroucí vodou, osolte a nechte nabobtnat. Při podávání servírujte maso s houbovou směsí, růžičkami brokolice a kopečkem kuskusu. Zdobte sekanou petrželkou. Zapíjejte lehčím červeným.