Trápí vás mykózy nohou? Máme 4 řešení, jak se jich zbavit!

Zdraví 8. 7. 2016

MYKÓZOU CHODIDEL TRPÍ V ČESKÉ REPUBLICE TÉMĚŘ 25 PROCENT LIDÍ. NEJČASTĚJI SE NAKAZÍME NA VEŘEJNÝCH KOUPALIŠTÍCH,V BAZÉNECH, SPOLEČNÝCH SPRCHÁCH NEBO POUŽITÍM PŮJČENÉHO RUČNÍKU. Vyměnit uzavřenou obuv za sandály, balerínky nebo střevíce je díky letnímu počasí více než příhodné. Ještě předtím je ale třeba zbavit se mykózy, pokud se jí na vašich chodidlech zalíbilo. Zarudlá, svědící a olupující se kůže není hezká ani příjemná. Tady jsou tipy, jak na ni.

mykozy cesnek
foto:

2. Zarudlá kůže: BABSKÉ RADY

Jakmile se začne svědění stupňovat, přidá se k němu pálení, kůže zčervená a nohy začnou více zapáchat, je zřejmé, že pouze mytí nestačí. A protože naše moudré babičky věděly, že plísně nemají v lásce kyselé prostředí, útočily na ně octem. Vatový tampónek namočte do jablečného octa a potřete jím ráno a večer postižená místa. Dobré také je čas od času vytřít obuv, kterou nosíte (platí to i na domácí papuče), octovou vodou.

Co vyzkoušet: Kromě octa není k zahození připravit si přírodní solnou lázeň – do půl litru teplé vody přimíchejte 2 lžičky soli a na 10 minut do ní ponořte nohy. V neposlední řadě můžete vyzkoušet také česnekový roztok připravený ze dvou velkých stroužků rozmačkaného česneku, jedné lžičky soli a dvou lžiček vody. Místa postižená plísněmi jím potírejte dvakrát denně.