Trápí vás mykózy nohou? Máme 4 řešení, jak se jich zbavit!

Zdraví 8. 7. 2016

MYKÓZOU CHODIDEL TRPÍ V ČESKÉ REPUBLICE TÉMĚŘ 25 PROCENT LIDÍ. NEJČASTĚJI SE NAKAZÍME NA VEŘEJNÝCH KOUPALIŠTÍCH,V BAZÉNECH, SPOLEČNÝCH SPRCHÁCH NEBO POUŽITÍM PŮJČENÉHO RUČNÍKU. Vyměnit uzavřenou obuv za sandály, balerínky nebo střevíce je díky letnímu počasí více než příhodné. Ještě předtím je ale třeba zbavit se mykózy, pokud se jí na vašich chodidlech zalíbilo. Zarudlá, svědící a olupující se kůže není hezká ani příjemná. Tady jsou tipy, jak na ni.

mykozy dermatolog
foto:

4. Poškození nehtů: POMOC DERMATOLOGA

Někdy však plíseň nezůstane pouze v meziprstí a na klenbě nohy, ale zasáhne také nehty a nehtová lůžka, která začnou mokvat. To, že je s nehty něco v nepořádku, poznáte nejčastěji podle změny barvy a lesku – mohou být zažloutlé, ztluštělé, deformované, oloupané a zhrubělé. Plísně na nehtech bývají nejúpornější a vyžadují, podobně jako stále se vracející mykózy, léčbu specialisty.

Co vyzkoušet: Aby k plísním na nehtech nedošlo, dbejte na pravidelnou manikúru, pedikúru a stříhání nehtů, protože právě pod nimi se plísně rády usazují. Pokud se i navzdory správné péči mykóza na nehtech objeví, nesnažte se s ní poprat sami, ale navštivte odborníka. Jedině kožní lékař může na základě mykologického vyšetření stanovit přesnou diagnózu a nasadit adekvátní léčbu.