V jádru vězí jádro pudla aneb Tělu prospěšná jadérka

Zdraví 26. 5. 2014
Témata

jídlo ovoce zdraví

Ovoce samo o sobě je plné vitaminů, minerálních látek a důležitých aminokyselin. Denně bychom ho proto měli sníst alespoň tři kousky. Řada z nás ovšem dělá tu chybu, že jadérka, například z hroznového vína či melounu, odstraňuje. Přitom právě v nich jsou ukryty zdraví a krása.

4. TYKEV PRO DOBROU NÁLADU

ovoce
zdroj: Thinkstockphotos.com

Zatímco botanikové se nemohou shodnout, zda dýně pochází z jižní Asie, nebo Ameriky, odborníci na výživu a lékaři jsou zajedno: jadérka z dýně jsou zdravá. Svůj verdikt opírají o dlouholetou australskou studii, ve které se uvádí: „Semena z tykve představují skutečný poklad.

Jsou bohatým zdrojem přírodních rostlinných bílkovin, železa, zinku, fosforu, esenciálních mastných kyselin a aminokyselin. Důležitou roli hrají zejména v prevenci a léčbě ledvinových kamenů, chorob prostaty a depresí.“