V jádru vězí jádro pudla aneb Tělu prospěšná jadérka

Zdraví 26. 5. 2014
Témata

jídlo ovoce zdraví

Ovoce samo o sobě je plné vitaminů, minerálních látek a důležitých aminokyselin. Denně bychom ho proto měli sníst alespoň tři kousky. Řada z nás ovšem dělá tu chybu, že jadérka, například z hroznového vína či melounu, odstraňuje. Přitom právě v nich jsou ukryty zdraví a krása.

5. MELOUN POSILUJE MOZEK

ovoce
zdroj: Thinkstockphotos.com

Sladký, šťavnatý a osvěžující meloun byste si měli dopřát nejen během letních měsíců. Toto téměř pět tisíc let staré ovoce dnes nabízí mnoho odrůd, kterými můžete potěšit své chuťové pohárky – od klasického vodního melounu přes cukrový žlutý meloun až po druhy zvané Gallia, Cantaloupe či Ogen. Mnoha lidem však na melounu vadí černé pecičky, a proto je odstraňují.

To je ovšem chyba. Pecky jsou plné stopových prvků, minerálů a dalších výživných látek, které se podílejí na udržení dobrého zraku, jsou prevencí hemoroidů, chrání před onemocněním ledvin a močových cest a pomáhají v boji se zácpou. Navíc prospívají také pleti a posilují mozkové buňky.