Kořeněný čaj masala s karamelovým míchátkem
Balíček s voňavým čajem zpříjemní vašim blízkým i dlouhou a studenou zimu, karamelem jim navíc osladíte život.  Doba přípravy: 120 minut
Suroviny na 2 balení: 1 pomeranč • sušené okvětní lístky ze 2 květů růže • 20 semínek kardamomu • 5 ruliček skořice • 1 lžíce hřebíčku • 1 lžička černého pepře • 1 lžička nového koření • 1 lžička koriandrových se- mínek • 5 hvězdiček badyánu • 100g čaje Darjeeling
Míchátka: 100g cukru • 10 silnějších špejlí dlouhých asi 15–20cm (koupíte je v modelářských potřebách)
Troubu rozehřejte na 110 °C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte asi 0,5cm plátky pomeranče. Plech vložte do trouby a pomeranč sušte 2 hodiny.
Míchátka: Cukr nasypte do pánve se silným dnem a za stálého míchání ho nechte rozpustit na karamel. Bude mít hnědou barvu. A pozor, je velmi horký! Karamel nechte 15 minut zchladit. Mírně ztuhne a bude se vám s ním lépe pracovat. Jeden konec špejle ponořte do karamelu a otočte s ní, aby se na ni přichytil. Špejli pomalu vytahujte a otáčejte s ní. Na špejli tak postupně namotávejte tenký proužek karamelu.
Plátky pomeranče rozkrojte na čtvrtky a promíchejte je se zbylými ingrediencemi.
Čaj dekorativně zabalte do několika sáčků nebo krabiček, přidejte karamelové míchátko a návod: Na šálek čaje zalijte 1 lžíci směsi 200 ml vroucí vody a nechte asi 3 minuty louhovat. Čaj přeceďte do šálku a podávejte s mlékem a karamelovým míchátkem, které se v horkém čaji rozpustí a osladí ho.
Tip: Místo koření můžete k čaji přidat kousky jablka a citronové kůry usušené v troubě.