Olivová tapenáda s domácími těstovinami
Domácí tapenádu věnujte přátelům společně s balíčkem kvalitních italských těstovin.
Doba přípravy: 45 minut + 2 hodiny chladnutí
Suroviny na 1 skleničku: 100g vypeckovaných černých oliv • 2 lžíce kaparů • 1 stroužek česneku • 85ml extra panenského olivového oleje • 500g kvalitních domácích těstovin (např. špaget) • sůl
Olivy, kapary a česnek rozmixujte v mixéru na hladkou kaši. V průběhu mixování do ní pomalu vlévejte olej. Tapenádu osolte a naplňte jí malou skleničku. Povrch ještě přelijte tenkou vrstvou oleje.
Dobře uzavřete a darujte spolu s balíčkem kvalitních domácích těstovin.
Tip: Tapenádu můžete ještě doplnit domácím pestem. Dvě velké hrsti bazalky promixujte s hrstkou piniových oříšků, stroužkem česneku a 1dl olivového oleje. Podle chuti osolte.