Obdarujte své blízké jedlými dárky!

Vaření a recepty 12. 12. 2014

Inspirujte se našimi tipy a své blízké letos obdarujte 
v několikanásobném rozměru. Věnujte jim vlastnoručně vyrobený jedlý dárek, který při přípravě navíc okořeníte láskou a radostí.

Brusinkovo-pomerančová vodka


vodka

Přípravu tohoto dárku nenechávejte na poslední chvíli. Brusinky dodají vodce pěknou rudou barvu, ale potřebují čas na marinování.

Doba přípravy: 20 minut + 2 týdny na marinování

Suroviny na 2 lahve o obsahu asi 700ml:
 250g čerstvých nebo mražených brusinek • 170g cukru • 2 pomeranče • 1l vodky

  1. Brusinky nasypte do mísy a rozmačkejte je vidličkou. Pozor však, aby z nich nevznikla kaše! Pak je rozdělte do dvou sterilizovaných sklenic se širším hrdlem a do každé přidejte polovinu cukru a oloupanou a na kostičky nakrájenou kůru z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.

  2. Do sklenic nalijte vodku, dobře je zavřete, protřepejte a uložte na temné a chladné místo. Obsah sklenic po týdnu opět protřepejte.


  3. Po dalším týdnu přelijte obsah sklenic přes velmi jemné síto či mušelín do dvou sterilních lahví a dobře je uzavřete.

Tip: Sklenice a lahve sterilizujte několikaminutovým povařením v čisté vodě.