Co opravdu potřebujete:Kozačky, ve kterých se dá v zimě chodit

Móda 29. 11. 2012
Témata

boty kozačky zima

Až vám extravagantní kozačky na ultra jehle na okamžik zatemní mozek („Ty musí být moje!“), rychle se vzpamatujte. U těchhle sezonních lahůdek jde víc než jindy o to, aby se v nich dalo chodit.

kozačky
foto:

Vyhněte se obloukem:

  • NAPODOBENINÁM Náhražky kůže vlivem mrazu tvrdnou a při ohybu nebo námaze často praskají. Reklamace sice ve většině případů zafunguje, ale sezona je krátká, takže si kozačky můžete užít třeba až na jaře.
  • JEHLÁM Argument, že mají protiskluzový efekt, je z kategorie naivních. Ve městě vás závěje většinou nezaskočí, ale namrzlé kočičí hlavy a popraskané spáry chodníku zcela určitě. Nohu si můžete zlomit při daleko zábavnějších aktivitách…
  • ŠPATNÝM ZIPŮM Jezdec musí běhat jako po másle. Ale ověřte si i to, jestli je zip dostatečně krytý a vespod vypodložený. Není nic horšího, než když vám teče do bot.
  • HLADKÝM PODRÁŽKÁM Nemusíte nosit „traktorky“ nebo „farmářky“. Někdy stačí nenápadný, ale dokonale ozkoušený vzorek, který vám pohyb více než usnadní. Není radno spoléhat se na městské služby, úklidové čety a majitele domů, radši důvěřujte obuvníkům.