Potřebujete:
1 kg hladké mouky
120 g másla
100 g cukru
asi 5 dl mléka
2 vejce
40 g droždí
špetku soli
hladkou mouku na vál
máslo a med na potření
Postup:
Rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky rozmíchejte v troše vlažného mléka a nechte vzejít kvásek.
Vejce utřete s cukrem a změklým máslem, přidejte mouku, špetku soli a vzešlý kvásek a zbylým vlažným mlékem zadělejte těsto. Nechte je na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na silnější plát, vykrájejte z něj kolečka nebo ho nakrájejte na proužky, ze kterých udělejte uzlíky, a přeložte je na plech vyložený papírem na pečení.
Nechte jidáše ještě chvíli kynout, pak je potřete máslem a upečte v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova. Upečené, ještě horké jidáše potřete medem.