Potřebujete:
1 kg jehněčích kotlet v celku
4 větvičky čerstvého tymiánu
olivový olej
6 šalotek
sklenici červeného portského vína
sklenici masového vývaru
pepř a sůl
Postup:
Ve velké pánvi osmahněte na olivovém oleji celý kus masa ze všech stran, aby se maso zavřelo. Přendejte ho do pekáče, potřete olejem, poklaďte čerstvým tymiánem a pečte asi 40 minut při 180 °C.
Maso vyjměte, zabalte do alufólie a vložte zpět do vypnuté trouby. Šťávu z pekáče přelijte do misky a dejte stranou. Výpek v pekáči přelijte vínem a vývarem, přidejte oloupané nakrájené šalotky a na malém plamenu nechte zredukovat asi na polovinu.
Maso nakrájejte, upravte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte se špenátem povařeným v osolené vodě a s bílým chlebem nebo opečenými bramborami.