Polévka s rýžovými nudlemi
Dobré kuřecí maso, rýžové nudle a zelenina – co už by mohlo být lehčího? K téhle polévce se budete rádi vracet.  Doba přípravy: 30 minut
Suroviny na 4 porce: 2 řízky z kuřete • 1 pórek • 1 mrkev • 250 g žampionů • 1 chilli paprička • 1 kousek čerstvého zázvoru • 200 g rýžových nudlí • 1 lžička sójové omáčky • 2 lžíce rý- žového vína (lze ho nahradit bílým dezertním vínem) • 2 lžíce hladkolisté petrželky • sůl • pepř
Maso nakrájejte na menší kostky o velikosti jednoho sousta, dejte je do hrnce a zalijte 1 litrem studené vody. Osolte ji, přiveďte k varu a maso vařte asi 15 minut. (Když dáte maso do studené vody, předá polévce více chuti.)
Mezitím si připravte pórek. Odřízněte z něj kořínky a část zelených listů. (Listy nevyhazujte, můžete z nich připravit výbornou polévku!) Potom pórek podélně nařízněte do poloviny, listy dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na kolečka. Mrkev oloupejte a nakrájejte také na kolečka. Žampiony opláchněte a nakrájejte na čtvrtiny. Chilli papričku omyjte, podélně rozpulte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na tenké nudličky. Kousek zázvoru oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Všechno přidejte do polévky a vařte dalších 10 minut. Krátce před dovařením přidejte sójovou omáčku a víno.
Mezitím připravte nudle podle návodu, nechte je okapat a pak je přidejte do hotové polévky. V miskách polévku posypte petrželkou.
Tip: Místo petrželky použijte koriandr. Sehnat ho sice není snadné, ale když se vám to povede, připravíte s ním jídlo se specifickou asijskou vůní.