

Lab Kai
Tenhle klasický thajský salát vypadá úplně jinak, než jste u salátu zvyklí. Chutná ale božsky a je velmi lehký.
Suroviny na 2 porce: • 400g kuřecího masa – kuřecí prsa, jemně nasekaná nebo mletá • 1 lžíce pražené rýže – prášek (k dispozici na asijských trzích nebo si můžete vytvořit svůj vlastní pražením syrové rýže na suché pánvi do hnědé barvy, kterou poté rozmixujete) • 3 lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru • 2 jarní cibulky nasekané • 2 lžíce nasekané šalotky nebo cibule • 3 polévkové lžíce nasekané máty • 1/2 lžičky sušených pražených chilli papriček • 2 lžíce limetkové šťávy • 1 a 1/2 lžíce rybí omáčky • koriandr či máta na ozdobu
- Rozehřejte pánev, přidejte kuřecí maso a na mírném ohni míchejte, až bude maso propečené. Orestujte s trochou oleje a vývaru a poté sceďte přebytečnou vodu.
- Přidejte rybí omáčku a limetkovou šťávu.
- Směs promíchejte s koriandrem, cibulí, šalotkou, mátou, rýžovým práškem a sušeným chilli.
- Porce ozdobte větvičkou koriandru nebo čerstvé máty. Podávejte teplé.