Milujete THAJSKOU kuchyni? Máme pro vás 5 NEJLEPŠÍCH RECEPTŮ!

Vaření a recepty 15. 7. 2016

Má nálepku super exotiky a dlouho jste ji nemohli ochutnat jinde než na dovolené. V posledních letech už ale není thajská kuchyně tak nedostupná. V restauracích ji podávají za ceny srovnatelné s gulášem a chcete-li ji vařit doma, většinu surovin seženete v supermarketu. A pokud nesnesete thajské „hot“, prostě uberete chilli.

kung siam
foto:

Kung Siam

Smažené krevety vycházejí z klasického thajského způsobu přípravy a nejjednodušší kombinace koření.

Suroviny na 4 porce: • 500 g středně velkých krevet • 500 ml rostlinného oleje • 100 g hladké mouky • 2 vejce • 3 lžíce sušeného kokosu • strouhanka (nejlépe panko)

Na omáčku: • 2–3 lžíce oleje • 8–10 stroužků česneku nasekaných • 1/2 lžičky pepře • 2 lžíce ústřicové omáčky • 2 lžíce světlé sójové omáčky • 1 lžička cukru • 1 chilli paprička • čerstvý koriandr

  1. Krevety obalte v mouce, vejcích a směsi kokosu a strouhanky. Rozpalte olej ve woku a krevety osmažte. Přebytečný tuk nechte odsát na papírové utěrce.
  2. Připravte si omáčku. Zahřejte 2–3 lžíce oleje v těžké pánvi při vysoké teplotě a vhoďte do něj česnek s pepřem a nakrájenou chilli papričku. Přidejte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a cukr a vše svařte do husté omáčky.
  3. Podávejte s plátky limetek a ozdobené čerstvým koriandrem.