Kung Siam
Smažené krevety vycházejí z klasického thajského způsobu přípravy a nejjednodušší kombinace koření.
Suroviny na 4 porce: • 500 g středně velkých krevet • 500 ml rostlinného oleje • 100 g hladké mouky • 2 vejce • 3 lžíce sušeného kokosu • strouhanka (nejlépe panko)
Na omáčku: • 2–3 lžíce oleje • 8–10 stroužků česneku nasekaných • 1/2 lžičky pepře • 2 lžíce ústřicové omáčky • 2 lžíce světlé sójové omáčky • 1 lžička cukru • 1 chilli paprička • čerstvý koriandr
- Krevety obalte v mouce, vejcích a směsi kokosu a strouhanky. Rozpalte olej ve woku a krevety osmažte. Přebytečný tuk nechte odsát na papírové utěrce.
- Připravte si omáčku. Zahřejte 2–3 lžíce oleje v těžké pánvi při vysoké teplotě a vhoďte do něj česnek s pepřem a nakrájenou chilli papričku. Přidejte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a cukr a vše svařte do husté omáčky.
- Podávejte s plátky limetek a ozdobené čerstvým koriandrem.