Milujete THAJSKOU kuchyni? Máme pro vás 5 NEJLEPŠÍCH RECEPTŮ!

Vaření a recepty 15. 7. 2016

Má nálepku super exotiky a dlouho jste ji nemohli ochutnat jinde než na dovolené. V posledních letech už ale není thajská kuchyně tak nedostupná. V restauracích ji podávají za ceny srovnatelné s gulášem a chcete-li ji vařit doma, většinu surovin seženete v supermarketu. A pokud nesnesete thajské „hot“, prostě uberete chilli.

 Phad Gra Pao Mu
foto:

Phad Gra Pao Mu

Pálivé vepřové soté je klasické „jídlo ulice“, základ thajské kuchyně. Při smažení chilli vás ostrá vůně bude šimrat i v nose.

Suroviny na 4 porce: • 400g vepřového masa, jemně nasekaného nebo mletého • 50 ml zeleninového vývaru • 2 lžíce rybí omáčky • 2 lžíce lehké sójové omáčky • 2 lžíce ústřicové omáčky • 1 čajová lžička cukru • 2 velké hrsti thajské bazalky • čerstvé chilli papričky • 2 stroužky česneku nasekaného najemno • 100 g fazolových lusků nasekaných na kousky

  1. Chilli papričky a česnek rozemelte v hmoždíři na hrubou pastu.
  2. Rozehřejte wok nebo normální pánev na vysokou teplotu s trochou oleje, přidejte chilli-česnekovou pastu a smažte, dokud nezačne hnědnout. Přidejte vepřové maso a restujte s trochou vývaru tak dlouho, dokud neztratí růžovou barvu.
  3. Do pánve přilijte rybí omáčku, sójovou a restujte tak dlouho, dokud se maso nezačne drobit, to znamená téměř do sucha. Nakonec přidejte bazalku a smažte ji s masem, dokud nezavadne.
  4. Phad Gra Pao Mu podávejte s miskou voňavé jasmínové rýže, pokud chcete, můžete k masu přidat i smažené vajíčko, připravené jako volské oko.