Phad Gra Pao Mu
Pálivé vepřové soté je klasické „jídlo ulice“, základ thajské kuchyně. Při smažení chilli vás ostrá vůně bude šimrat i v nose.
Suroviny na 4 porce: • 400g vepřového masa, jemně nasekaného nebo mletého • 50 ml zeleninového vývaru • 2 lžíce rybí omáčky • 2 lžíce lehké sójové omáčky • 2 lžíce ústřicové omáčky • 1 čajová lžička cukru • 2 velké hrsti thajské bazalky • čerstvé chilli papričky • 2 stroužky česneku nasekaného najemno • 100 g fazolových lusků nasekaných na kousky
- Chilli papričky a česnek rozemelte v hmoždíři na hrubou pastu.
- Rozehřejte wok nebo normální pánev na vysokou teplotu s trochou oleje, přidejte chilli-česnekovou pastu a smažte, dokud nezačne hnědnout. Přidejte vepřové maso a restujte s trochou vývaru tak dlouho, dokud neztratí růžovou barvu.
- Do pánve přilijte rybí omáčku, sójovou a restujte tak dlouho, dokud se maso nezačne drobit, to znamená téměř do sucha. Nakonec přidejte bazalku a smažte ji s masem, dokud nezavadne.
- Phad Gra Pao Mu podávejte s miskou voňavé jasmínové rýže, pokud chcete, můžete k masu přidat i smažené vajíčko, připravené jako volské oko.