Klobásy na pivě s cibulí
Pokud jste o nich dosud jen slyšeli, máme pro vás dobrou zprávu. Poradíme vám, jak klobásy na pivě snadno a rychle připravíte.
Doba přípravy: 25 minut
Suroviny na 4 porce: • 2 lžíce olivového oleje • 6 vepřových klobás • 1 velká cibule • 1 lžička skořice • 250 ml světlého piva • 4 kusy pečiva
- V hrnci rozpalte 1 lžíci oleje a orestujte v něm klobásy dozlatova. Přemístěte je na talíř.
- Přidejte do hrnce druhou lžíci oleje a cibuli nakrájenou na kolečka v něm orestujte dozlatova, ale ne dohněda, a přisypte k ní skořici.
- Vraťte klobásy zpět k cibuli a zalijte pivem. Vařte na mírném plameni tak dlouho, dokud se z piva nestane táhlý sirup. Potrvá to asi 12–15 minut.
- Klobásy servírujte spolu s cibulí a bílou houskou.
Tip: Na pivě chutnají výtečně také bratwursty nebo domácí klobásky. S nemenším úspěchem ale v pivě připravíte i obyčejné špekáčky.