Objevte kouzlo řecké gastronomie: Potěšte své blízké menu přímo z Olympu!

Vaření a recepty 10. 8. 2016

Jestli se letos nedostanete k moři, a přesto sníte o vlahém větru a západu slunce nad lesknoucí se vodní hladinou, neteskněte. U talířů s vůní Středomoří se lehce přenesete pod řecké slunce i na české či moravské chalupě s výhledem na rybník.

frappe
foto:

Frappé

Naučte se s námi připravit neodolatelné frappé, ať jste na dny, kdy bude slunce „vypalovat díry do střech“, náležitě připraveni.

Doba přípravy: 5 minut

Suroviny na 1 porci: • 3 lžičky rozpustné kávy • cukr podle chuti • plnotučné mléko nebo smetana do kávy • kostky ledu

  1. Vysokou sklenici naplňte do poloviny ledem.
  2. Do šejkru nebo uzavíratelné sklenice dejte instantní kávu, asi 2 cm vody a 4 kostky ledu, popřípadě i cukr.
  3. Pořádně protřepejte, dokud se uvnitř nevytvoří pěna (je to hned).
  4. Přelijte do sklenice s ledem a dolijte studenou vodou, popřípadě mlékem.

Tip: Pomalým přiléváním hustšího mléka na ledovou kostku se na povrchu vytvoří efektní obláčky.