Potřebujete:
3 ks půlené nori řasy
350 g sushi rýže
rýžový ocet
cukr
sůl
100 g čerstvého lososa
50 g čerstvého tuňáka
3 lžičky pálivé omáčky sriracha
1 lžíci togarashi (korejské pikantní koření – směs bylinek, chilli a sezamu)
35 g tobiko kaviáru z létajících ryb (můžete nahradit sezamem)
zralé avokádo
ebi 6L – blanšírované sushi krevety
japonskou křepelčí majonézu
wasabi
zázvor
sójovou omáčku kikkoman
Postup:
Rýži vložte do hrnce a zalijte vodou v poměru 1:1. Nechte prudce zavařit, poté přiklopte a na nízký stupeň teploty nechte dojít 12–15 minut, potom nechte cca 10 minut odstát bez odklopení pokličky.
Uvařenou rýži vložte do mísy a ještě teplou ochuťte nálevem „sushi su“ z octa, cukru a soli, poté rýži dobře promíchejte.
Připravte si náplň salmon spice. Lososa nakrájejte na malé kousky a promíchejte s chilli omáčkou sriracha. Přidejte trochu japonské majonézy, kaviár tobiko a koření togarashi. Poté nechte 15 minut odležet.
Sushi rohož zabalte do fólie a potřete křepelčí majonézou. Na řasu nori rozprostřete rýži, řasu obraťte rýží dolů a do středu sushi vkládejte náplň salmon spice a plátky avokáda. Vše zabalte do rolky, navrch dejte na tenké plátky nakrojené avokádo, krevety ebi, plátky lososa a tuňáka.