Potřebujete:
600 g mletého libového jehněčího masa
1/2 malé najemno nakrájené cibule
2 rozdrcené stroužky česneku
1 lžičku mletého kmínu
1 lžičku drceného koriandru
olivový olej
2 chleby pita rozdělené napůl
1 šálek nasekané petržele
1 šálek nasekaných lístků máty
1 nakrájenou salátovou okurku
1 nakrájenou zelenou papriku
2 nakrájená rajčata
3 červené cibule nakrájené na plátky
2 čajové lžičky olivového oleje
vymačkanou šťávu z 1/2 citronu
1/2 čajové lžičky tymiánu a majoránky
sůl
pepř
Postup:
Do mísy vložte mleté jehněčí maso, cibuli, česnek, kmín a koriandr. Vše dobře promíchejte rukama, až se směs dobře propojí. Poté ji rozdělte na 8 dílů a vytvarujte do 12 cm dlouhých šišek.
Na středním ohni rozehřejte teflonovou pánev, potřete masové válečky olejem a restujte za občasného otáčení po dobu 8 minut, dokud nezhnědnou a dokud maso není propečené.
Mezitím rozehřejte gril na maximum a po obou stranách ogrilujte pita chléb tak, aby byl teplý a křupavý, poté ho nechte vychladnout a rozlomte na větší kousky. Ve velké míse smíchejte petržel, mátu, okurku, papriku, rajčata a zelenou cibuli. Zakápněte olivovým olejem a 1 lžící citronové šťávy, poprašte kořením a dochuťte solí a pepřem. Přidejte pita chléb a lehce promíchejte. Podávejte s koftou – jehněčími masovými šiškami.